Het belangrijkste van een goed product is om te weten waar het vandaan komt. Er zijn een aantal gebieden in de wereld waar het magnesium gehalte zeer hoog is. De bekende gebieden zijn de Zechstein Zee, de Dode Zee en het Himalaya gebergte. Onze magnesium vlokken komen uit de meeste pure bron ter wereld, het Himalaya gebergte. 

Het Tibetaanse plateau, het belangrijkste eco-gebied op aarde.

Vanuit een mondiaal milieuoogpunt zijn er weinig plaatsen in de wereld zo belangrijk als het Tibetaanse plateau. Hier bevindt zich een groot aantal biodiversiteitskerngebieden en eco-regio’s die van groot belang zijn voor onze wereld. Met hun kenmerkende soorten, ecologische processen, en evolutionaire verschijnselen, behoren deze gebieden tot de belangrijkste op aarde voor het behoud van biodiversiteit. Hier komen onze magnesium vlokken vandaan. Het Tibetaanse plateau bevat ook het meest intacte voorbeeld van bergketens in Azië met een ongerepte flora en fauna, en is een van de grootste, overgebleven op het land gelegen, wildernisregio’s in de wereld.

Pesticide vrije omgeving

Waar ter wereld vinden we nog een pesticide vrije omgeving? Waar vinden we nog schone lucht, aarde en water? Waar vinden we nog echte natuurlijke producten gemaakt vanuit trots en respect voor mens en natuur? Die vinden we gelukkig nu nog in Tibet, op het dak van de aarde. Hier wonen al eeuwenlang mensen die eerbied voor de natuur hebben. Hier komt onze magnesium vandaan en daar zijn we ontzettend trots op.

Zoutnomaden.

Al eeuwenlang handelden zoutnomaden in Tibet, deze dregden het magnesiumrijke zout uit de zoutmeren en vervoerden dit per karavaan naar de lagergelegen gebieden om het geneeskrachtige magnesiumrijke zout via ruilhandel in te wisselen voor gerst en ander basisvoedsel. Het magnesiumrijke zout is van groot belang voor de Tibetanen. Vanwege de grote hoogte en snellere uitdroging kan het een levensreddend middel zijn.