Sporten en Magnesium

Magnesium is het vierde meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam.

Het speelt verschillende belangrijke rollen in de gezondheid van je lichaam en hersenen.

Mogelijk krijgt u er echter niet genoeg van, zelfs als u een gezond dieet volgt.

“Studies hebben aangetoond dat het aanvullen van magnesium de trainingsprestaties voor atleten, ouderen en mensen met chronische ziekten kan verbeteren”

Het kan de trainingsprestaties stimuleren

Magnesium speelt ook een rol bij de trainingsprestaties.

Tijdens het sporten heeft u mogelijk 10-20% meer magnesium nodig dan wanneer u rust, afhankelijk van de activiteit.

Magnesium helpt de bloedsuikerspiegel in uw spieren te brengen en lactaat af te voeren, dat zich tijdens het sporten kan ophopen en vermoeidheid kan veroorzaken.

Studies hebben aangetoond dat het aanvullen van magnesium de trainingsprestaties voor atleten, ouderen en mensen met chronische ziekten kan verbeteren.

In één onderzoek ervoeren volleybalspelers die 250 mg magnesium per dag slikten verbeteringen in het springen en de armbewegingen.

In een ander onderzoek hadden atleten die gedurende vier weken magnesium slikten, sneller hardlopen, fietsen en zwemmen tijdens een triatlon. Ze ondervonden ook een verlaging van de insuline- en stresshormoonspiegels.

Het bewijs is echter gemengd. Andere studies hebben geen voordeel gevonden van magnesiumsupplementen bij atleten met lage of normale niveaus van het mineraal.

SAMENVATTING
Magnesiumsupplementen hebben in verschillende onderzoeken aangetoond dat ze de trainingsprestaties verbeteren, maar de onderzoeksresultaten zijn gemengd.

Lees verder…. De volgende onderwerpen geven meer inzicht wat magnesium voor jou kan doen.