Kinderen en Magnesium

Magnesium is het vierde meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam.

Het speelt verschillende belangrijke rollen in de gezondheid van je lichaam en hersenen.

Mogelijk krijgt u er echter niet genoeg van, zelfs als u een gezond dieet volgt.

“Ook kinderen kunnen net als volwassenen last hebben van stress. Als gevolg van o.a. een nieuwe school, nieuwe vrienden, nieuwe leraren, cijfers, sport en relaties, kunnen deze dingen stressvol zijn voor je kinderen.”

MAGNESIUM VOOR KINDEREN

​Magnesium helpt bij kinderen voor het behandelen van o.a. ​ADHD & ADD, autisme, epilepsie, gedragsproblemen, groeipijnen, slaapproblemen – angstdromen, spanning  (bv tandenknarsen), huilbaby’s & kinderen met innerlijke onrust.

Een magnesium tekort bij kinderen wordt vaak niet herkent en kan ernstige gevolgen hebben.

De beroemde Franse kinderarts Marianne Mousain – Bosc onderzocht het magnesiumgehalte van kinderen die het rustgevende medicijn Ritalin gebruikten. Volgens Marianne Mousain – Bosc kan een tekort aan magnesium leerproblemen, gedragsstoornissen en spraakproblemen bij kinderen veroorzaken. Liefst 90% van de kinderen bleek ‘n tekort aan magnesium te hebben! De behandelingen met magnesium (in plaats van Ritalin) bleken bijzonder effectief te zijn.

Klik hier voor een PDF bestand van het boek.

​Symptomen bij kinderen met een mogelijk magnesium tekort

​Mentale symptomen:
Hyperactiviteit, ADHD, ADD, gedragsproblemen, maar ook autisme, angst, irritatie, slapeloosheid, leerproblemen (zich niet kunnen concentreren) somber zijn tot zelfs depressieve klachten, woede aanvallen enzovoorts.

Fysieke symptomen:
Hoofdpijn, epilepsie, stress, kramp, vermoeidheid, angst (dromen), spierpijnen, spierkrampen, groeipijnen, rusteloze benen en voeten, trillingen, onrust, obstipatie, algemene zwakte enzovoorts.

Extra op letten om een magnesium tekort bij kinderen te signaleren

Hier zijn een aantal zaken om nadrukkelijk op te letten voor een magnesium tekort bij kinderen:

  1. Zijn ze hyperactief, snel geïrriteerd of vooral geërgerd en ontevreden?
  2. Trekken ze  zich terug en spelen niet met andere kinderen?
  3. Hebben ze dagelijks veel last van spierkrampen in de benen als gevolg van het sporten of ‘s nachts terwijl ze slapen? Groeipijnen en spierkrampen zijn bijna zeker tekenen van een magnesium tekort bij kinderen.
  4. Zijn ze angstig of hebben ze eerder paniekaanvallen over bijvoorbeeld school etc.?
  5. Andere tekenen als gevolg van een magnesiumgebrek bij kinderen lijken bijna altijd: rusteloosheid, moeite met slapen, tandenknarsen en gevoeligheid voor lawaai.

Hoe kan je eerder een “magnesium tekort bij kinderen” bij jouw kinderen herkennen?

Ook kinderen kunnen net als volwassenen last hebben van stress. Als gevolg van o.a. een nieuwe school, nieuwe vrienden, nieuwe leraren, cijfers, sport en relaties, kunnen deze dingen stressvol zijn voor je kinderen.
Een magnesium tekort bij kinderen kan door verschillende redenen ontstaan:
1. te veel suiker, 2. door stress, 3. te weinig lichaamsbeweging, 4. door een gebrek aan magnesiumrijke voeding.
Belangrijke voedingsbronnen van magnesium zijn o.a.: groene groenten zoals spinazie, boerenkool, snijbiet en noten en zaden. Vandaar dat het dus verstandig is om amandelen, hazelnoten, paranoten, cashewnoten en zonnebloempitten te eten. Extra suppletie met magnesium olie voor kinderen blijft wel nodig.

Let op wat je kinderen eten en zorg ervoor dat ze niet consequent te veel suikers binnenkrijgen. Daarom is magnesium voor kinderen suppletie zo belangrijk omdat magnesium nodig is voor het metabolisme van suiker.

Magnesium staat algemeen bekend als anti-stress en anti-angst mineraal. Je zult zien dat magnesium zeker helpt hun humeur stabiel en vrolijk te houden.

Lees verder…. De volgende onderwerpen geven meer inzicht wat magnesium voor jou kan doen.